unfiform

Defensie Nieuws NL

Nieuwsberichten op Defensie.nl
  1. Defensie helpt de GGD vanaf morgen bij het afnemen van COVID-testen. De eerste 83 militairen zijn hiervoor vandaag geschoold. Het gaat vooralsnog om in totaal 391 landmachtmilitairen, die aan de slag gaan op verschillende plekken in het land.
  2. Voor de 5e editie van de Invictus Games is de kaartverkoop van start gegaan. Het internationale sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen is komend jaar van 16 tot en met 22 april in Den Haag. Veteranen kunnen tegen het gereduceerde tarief van €5,- een ticket kopen en krijgen daar 2 consumptiemunten bij.
  3. Maximaal 60 militairen zijn sinds vandaag aan de slag in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht). Ze gaan bijspringen in de zorg voor coronapatiënten. De extra handen maken het voor het UMC Utrecht mogelijk patiënten met het virus over te nemen. Dat gebeurt dan van ziekenhuizen die tegen de grenzen van hun capaciteit aanlopen.
  4. Defensie helpt tot medio december bij de verplaatsing Amerikaans materieel boven en door Nederland. Het heeft te maken met een wissel van een Amerikaanse helikopterbrigade in Duitsland. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 24 tot en met 30 november.
  5. Ze zijn bijna thuis. De mannen en vrouwen van Zr.Ms. Evertsen. Het luchtverdedigings- en commandofregat voer in de afgelopen 6 maanden onder meer naar Japan, het Amerikaanse eiland Guam, Singapore en India. Inmiddels meerde het marineschip af in Palma de Mallorca, de laatste haven van deze reis. Reden voor Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim de bemanning te bezoeken.
  6. De Onderzeedienst heeft stappen genomen om op te treden tegen ongewenst gedrag als pesten of agressie. Ook doet de dienst er meer tegen om dit gedrag te voorkomen. Dit zijn punten uit het Plan van Aanpak dat voort kwam uit het interne onderzoek van de Centrale Organisatie Integriteit Defensie (COID).
  7. Militairen van de marechaussee hebben vandaag de nieuwe uitrusting gekregen. Het gaat om een zwarte uitvoering van de stukken die aan alle operationeel geplaatste militairen wordt verstrekt. De uitrusting bestaat uit een protectievest, draagvest en riem.
  8. Vlissingen, Scheveningen, IJmuiden, Harlingen, Delfzijl en Schiedam. Naar deze havenplaatsen worden de 6 nieuwe mijnenbestrijdingsvaartuigen genoemd. Dat schrijft minister Kamp vandaag aan de Kamer. Nederland en België trokken samen op bij de aanschaf van totaal 12 schepen.
  9. “Elke dollar, euro of shilling die aan inlichtingen wordt besteed, is de moeite waard en bespaart tegenslagen die veel kostbaarder zijn.” Die woorden sprak kolonel Peter Loukes gisteren in het Keniaanse Nairobi. Daar startte de United Nations Military Peacekeeping Intelligence train the trainer course. Een inlichtingencursus van de Verenigde Naties (VN) voor Afrikaanse officieren, opgezet door de Nederlandse krijgsmacht.
  10. Defensie gaat de komende tijd opnieuw helpen bij de strijd tegen het coronavirus. 750 militairen staan paraat om de GGD’s te helpen bij het vaccineren en het afnemen van coronatesten. Daarnaast ondersteunen 60 militaire zorgverleners wederom in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht).
NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN

svavrm

klik voor feedback
OSenseO-Sense
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren